Smijt je TV buiten

Toen we vier jaar geleden naar dit huis verhuisden, hebben we gewoon geen kabel-TV meer genomen. Wél Internet, geen TV. En plots heb je ’s avonds tijd voor vanalles: bloggen, schrijven, tekenen, lezen, naar films kijken die je zélf kiest. Eigenlijk gewoon altijd doen wat je zelf kiest in plaats van je te laten meezuigen in alweer een aflevering van de ranzigste reality-soap die er op dat moment beschikbaar is.

Banksy vindt er ook het zijne van.

De besparing op het kabelabonnement zelf is verwaarloosbaar klein, daarvoor moet je ’t niet doen. De échte winst zit ‘m in het vermijden van reclame.

Je merkt het pas echt als het er niet meer is, maar niets is zo allesoverdonderend dan TV-reclame. Netjes verpakt in reclameblokken of half verstopt als product placement. Als je dat niet elke dag in je hersens gepompt krijgt via je TV, vermindert de koopdrang vanzelf.

Internet hebben we wel, en goed. In totaal ook vier computers in huis: ééntje van ’t werk, ééntje van An, één oude laptop als jukebox bij de stereo-installatie en één betrouwbaar oud beestje als fileserver. Terug-naar-de-natuurhippies zijn we dus niet. Peace.